Als tiener woonde ik met mijn ouders, mijn broers en mijn zus niet ver van de Keukenhof. In het voorjaar, als alle bollen uitkwamen waren overal om ons heen bloemen. Velden vol kleur zo ver als het oog kon kijken. Voor het werk van mijn vader hadden wij vaak buitenlandse gasten te logeren. Met deze gasten  was er het standaard bezoekje aan de bloemenvelden en de Keukenhof. Als kinderen mochten wij vaak mee. Hoewel ik de uitstapjes leuk vond en deze zeker goed waren voor mijn talen, waren bloemen zo vanzelfsprekend voor mij dat ik er nooit bij stil stond hoe het is als je deze bloemenzee niet naast de deur hebt.

In 1998 emigreerde ik naar Engeland, naar Lowestoft in East Anglia. De lokale bloemenzaak importeerde bloemen uit de bollenstreek. Met regelmaat zag ik de vrachtwagens uitladen. Toch waren de bossen bloemen in Engeland niet zoals wij ze in Nederland kenden. Vaak hadden de bossen meer weg van een grafboeket en de prijs was torenhoog. Niet zoals ik gewend was elke week een verse volle bos met bloemen op de tafel. Natuurlijk zijn er ook bloemen in Engeland, maar het was zo heel anders, ik moest er aan wennen. Het was niet (meer) zoals ik gewend was en ik realiseerde me dat ik de bloemen misschien als te vanzelfsprekend was gaan zien.

Hoe vanzelfsprekend vinden wij  ons werk, onze gezondheid, onze vrijheid, onze liefde? Hoe blij zijn we met de dagelijkse ‘gewone’ dingen?

Pas toen ik het ‘kwijt’ was realiseerde ik mij wat ik had, een zee van bloemen naast de deur. De bloemen in het nieuwe logo herinneren mij eraan dat het goed is om blij te zijn met dat wat er nú is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Introductie prijs
Bestel nu voor €299,- ipv € 949,-

(geldig bij inschrijving tot 1 maart 2024)
Backie Troost | De kunst van blij zijn draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders